Alle soorten snacks op de markt

Er zijn vele soorten snacks op de markt die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn, wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet voor je!

In dit stuk gaan we hierop in en noemen we ook voorbeelden van snacks die geschikt zijn voor de verschillende doeleinden.

In onze webshop heb je een breed assortiment van allerlei soorten snacks! Klik hier

Andere interessante artikelen voor jou:  ‘Hondensnacks en veiligheid’ en ‘Snacks geschikt voor pups.

Trainingssnacks of beloningsbrokjes

Wanneer je met je hond wilt trainen, wil je een beloningssnack hebben die ‘hap-slik-weg’ is, dus klein genoeg dat je hond of pup niet moet kauwen zodat je niet hoeft te wachten om verder te gaan met je oefening. Soms, als je hond iets heel erg goed doet, of de trainingssessie is afgelopen, dan wil je eventueel meer geven als een extra lekkere beloning.

Over het algemeen geldt: hoe jonger de pup en hoe kleiner het ras, hoe kleiner de beloningsbrokjes moeten zijn. Soms nog kleiner dan je pinknagel!

Je wilt ook op de inhoud van de brokjes letten. De beloningsbrokjes die bijvoorbeeld gekleurd zijn (roze, rood, groen), die bevatten vrijwel zeker kleurstoffen en je moet je afvragen of je dit wel wilt geven aan je hond. Draai de verpakking eens om en lees de ingrediënten.

Variatie- ook je hond heeft smaak! Varieer met verschillende snacks en/of bewaar een snack die je hond bijzonder lekker vindt als hij een goede prestatie heeft gedaan.

Wij hebben in de webshop verschillende trainingssnacks voor je op een rijtje gezet, dat is handig! Klik hier.

Voorbeelden goede trainingssnacks

Het merk Carnis heeft een aantal goede opties van gedroogde snacks die gemaakt zijn van 100% van het genoemde diersoort. Bijvoorbeeld: Carnis Lamssticks, Carnis EendenvleestrainerCarnis Runderpenstrainer.

Er zijn ook vlees strips op de markt, die ook 100% van een gedroogd diersoort zijn gemaakt en makkelijk te breken zijn.

De training snacks van Amiguitos zijn ook geschikt om mee te trainen, hoewel deze snacks niet 100% vlees bevatten maar ook andere ingrediënten zoals peulvruchten e.d. maar dit hoeft niet ongezond te zijn, zeker niet als je ze met mate geeft. De kattenvariant is hetzelfde als die van de hond, maar kleiner en zijn dus geschikt voor pups en kleinere rassen.

En dan heb je de gestoomde worsten. Dit is gestoomd vlees en, als je het goede merk hebt, bevatten deze geen ongezonde ingrediënten. Voorbeelden zijn de Naturis gestoomde of houdbare worsten. Tip: snijd de worst in kleine stukjes en bewaar deze in aparte zakjes in de vriezer voor een langere houdbaarheid.

Tip: vind je hond zijn eigen brokken lekker? Weeg een portie af en gebruik deze om te trainen! Desgewenst kun je ook een ander (goed) merk brokjes die een andere smaak hebben gebruiken, of bijvoorbeeld de variant voor kleinere honden, waarvan de maat van de brokjes geschikt is om te trainen.

Let wel op het gewicht van de totale voeding op een dag (geldt voor alle snacks) zodat de hond of pup niet te dik wordt. De hondenbrokken van Eden Semi-Moist kun je ook makkelijk in kleinere stukjes breken en zijn erg smaakvol.

Klik hier voor een overzicht van geschikte trainingssnacks

Lekkere, gezonde en verantwoorde tussendoortjes

Ook hier geldt: hoe kleiner de hond, hoe langer hij met een tussendoortje doet. Een herder bijvoorbeeld, doet minder lang met een stukje gedroogde runderlong (van +/- 6cm x 6cm) dan een Chihuahua. Pas de maat aan op je hond door het bijvoorbeeld in stukjes te snijden of breken. Ditzelfde geld voor een pup van 8 weken en een pup van 6 maanden. De stukjes snack groeien als het ware mee met de pup.

Let er ook hier op de inhoud van de snack en geef je hond bij voorkeur een snack die van 100% vlees wordt gemaakt en ook bij voorkeur uit de EU komt. Snacks die buiten Europa komen worden bestraald/bespoten om ongedierte te bestrijden en dit komt dan het lichaam van de hond binnen.

Neem een kijkje in de webshop voor alle snacks die wij hebben!

Voorbeelden lekkere tussendoortjes:

Gedroogde runderlong of lamslong, gedroogde pensstaafjes, gedroogde vis (sprotjes, zalmhuid, haring, kabeljauwhuid, gedroogde worstjes, kipsticks, runderspaghetti, rundvlees plaatjes, slokdarm met schapenvet, konijnenoren, eendennekken, kippennekken, ganzennekken.

De meeste van deze snacks zijn te breken in kleinere stukjes voor de kleinere honden en voor de kleinere honden (en puppies) zijn deze snack ook een kluifje waar ze langer mee doen.

Gedroogde Lekker lang kluiven en/of kauwbotten waar een hond langer mee doet

Vaak krijgen we de vraag van klanten welke kauwstaven of kauwbotten hard genoeg zijn en waar een hond lang mee kan doen. Ook hier weer geldt, hoe groter de hond, hoe sneller zij een bot op hebben.

Ons advies: Het kluiven is bedoeld om de kauwbehoefte te bevredigen en om rustig te worden. Wij adviseren daarom een hond niet langer dan 20 tot 30 minuten op een kauwstaaf te laten kluiven 2-3 keer per dag. Zijn kauwbehoefte is dan bevredigd en het is dan tijd om te slapen.

Voorbeelden van gezonde, veilige kluiven die lang meegaan: Churpi (kaas uit Nepal), Runderkophuid platen, runderkophuid in verschillende maten, achillespees, hertenoren met vacht, ree oor met vacht, rundernekspier, Runderoor met vleespit, geiten oren, lamsoren, paardenpezen.

Wij adviseren runderkophuid platen: de meeste honden, zelfs de grootste doen hier lang mee. Het product brokkelt niet af en wordt niet glad. Klik hier voor een overzicht van alle soorten en maten runderkophuid.

N.B. de bovenstaande snacks zijn geen ‘botten’ maar hoofdzakelijk gemaakt van spiervlees. (Gedroogde) botten kunnen een negatieve invloed hebben op het verteringsstelsel. Zie hieronder.

Gedroogde botten om lang op te kluiven

De meeste van de bovengenoemde snacks bevatten geen of kleine botten. Er zijn botten op de markt zoals gedroogde kalfspoten en runderknokkels en daar doen de meeste honden inderdaad lang mee. Echter, pas hiermee op. De hond kan zijn tanden breken en/of de ontlasting kan zo droog worden dat ze verstopt raken. Lees ook het artikel Hondensnacks en veiligheid.

”Wij verkopen geen gedroogde botten omdat wij de veiligheid niet kunnen garanderen”

Rauwe botten

Rauwe botten mag, maar er zijn wel een aantal regels:

  • Geef nooit rauwe botten aan een hond die brokken eet. Alleen als honden op rauw voer staan (KVV bijvoorbeeld) is de zuurgraad van de maag zuur genoeg om de botten te verteren.
  • Geef nooit ‘draagbotten’ dus bijvoorbeeld knieën, bovenbenen e.d. waar een dier op staat. Deze zijn te hard, kunnen splinteren, de tanden kunnen beschadigd worden of de hond kan verstopt raken.
  • Geef alleen botten van jonge dieren.

Voorbeelden rauwe botten:

Lamsribben, kippennek, eendennek, gevogelte karkas (maar pas op met kalkoen dit zijn harde botten), gevogelte-vleugels.

Speeltjes waar je snoepjes in verstopt

Er zijn speeltjes waar je snoepjes in stopt, bijvoorbeeld de KONG. Je kunt er brokjes in doen, maar ook (gezond) gestoomd vlees of blikvoer. Wij zijn voorstander van de ROGZ YUMZ. Dit speeltje is van twee kanten te benaderen door de hond en het materiaal lijkt meer geaccepteerd te worden door honden dan de KONG.

De ROGZ YUMZ en de KONG zijn relatief veilig, ook voor pups, hoewel we wel hebben meegemaakt dat (volwassen) honden deze speeltjes ook kapot kunnen maken. Kijk in onze webshop naar de maten en vrolijke kleurtjes van de YUMZ

Wij hopen je goed te hebben geïnformeerd. Heb je nog vragen? Neem contact op met ons per mail, telefoon of in de winkel!

Neem een kijkje in onze webshop naar alle soorten snacks!